Met de WL Smart e-Billing-oplossing voor elektronische facturatie kunnen uw klanten zelf kiezen op welke manier ze hun facturen willen betalen: via sms, chat, e-mail, sociale netwerken of met behulp van een QR-code. U kunt uw klanten elektronische facturen sturen via alle digitale kanalen, en dit door een link naar de betaalpagina van Worldline mee te sturen.

 

Snelle en efficiënte oplossing voor uw facturen

  • U maakt het leven van uw klanten makkelijker: ze kunnen hun facturen betalen waar en wanneer ze willen via een apparaat naar keuze (tablet, smartphone of computer). 
  • Alle betalingsgegevens zijn vooraf ingevuld. Zo wordt het risico op fouten tot een minimum herleid en hebben uw klanten geen kaartlezer meer nodig.
  • U wint tijd en geld: betaling via elektronische facturatie gaat vaak sneller. Bovendien maakt de dematerialisatie van de betaling het mogelijk om de kosten met 30% te drukken.  
  • Met het volledig geautomatiseerd systeem kunt u zich focussen op andere prioriteiten (facturen opvolgen, betalingsbewijzen, herinnering wanneer de factuur niet betaald is enz.).
  • Milieuvriendelijk. Met de e-factuur bespaart u duizenden tonnen papier per jaar!

 

Bekijk ook onze samenwerking met Eni, leverancier van gas en elektriciteit

Jan Dobbenie, vicevoorzitter van Eni  “Dankzij de online betaaloplossing van Worldline, kunnen onze klanten hun elektronische facturen betalen waar en wanneer ze willen: via de link die klanten toegestuurd krijgen per mail samen met de factuur, via de website of via de app van Eni. Onze klanten de kans bieden met de Bancontact-app of met de kaart te betalen, past perfect in onze filosofie om onze diensten aan te passen aan de klant. Bovendien is dat niet alleen handig, maar ook veilig.”