Actualiteit

Interventie op het betaalnetwerk van Worldline tijdens de nacht van zondag 14 op maandag 15 april

Brussel, 12 april 2019 - Het netwerk van Worldline zal tijdelijk niet beschikbaar zijn op maandagochtend 15 april 2019 van 0.15 tot 4.30 uur. Op dat moment zal een upgrade van het elektronische betaalsysteem worden uitgevoerd.

Worldline wijst er de Belgische kaarthouders op dat het tijdens deze interventie niet mogelijk zal zijn om elektronische betalingen uit te voeren met Bancontact, Maestro en kredietkaarten (Mastercard, VISA) in fysieke winkels, via webshops en in tankstations. Ook afhalingen aan geldautomaten zullen niet mogelijk zijn.

Dit onderhoud, dat op regelmatige basis door Worldline wordt gepland, heeft tot doel de continuïteit van de dienstverlening te verzekeren, een optimale werking te garanderen en het serviceniveau permanent te verbeteren.

 

Nieuwe betaalrecords voor Kerstmis

Naar jaarlijkse traditie ging de Belg vlak voor Kerstmis nog massaal shoppen.  Worldline [Euronext : WLN], Europees leider in betaal- en transactiediensten, registreerde op 22 december een recordaantal van 10.061.396 elektronische betalingen, zowel in de fysieke winkels als online. Dat is 9% meer dan het betaalrecord van vorig jaar in dezelfde periode, toen goed voor 9.213.442 transacties. 
lees het persbericht

Contactloos betalen is dé trend van 2018

Brussels – 6 December 2018.  Contactless payment is THE trend in 2018. This is the conclusion reached by Worldline, [Euronext: WLN], the European leader in payment and transaction services, based on electronic transaction figures – and not unduly, because the number of contactless payments has gone up sevenfold in a year’s time. In October 2017, Belgians ticked their smartphones or Bancontact bank card nearly 600,000 times against a payment terminal. In October 2018, more than 4 million such transactions were conducted. With the year-end period in sight, Worldline is, together with the leading payment schemes, encouraging consumers to pay for their Christmas shopping contactless.  It is safe, fast and easy.  
lees het persbericht

Met de nieuwe Worldline-betaalterminals bent u klaar voor Apple Pay

In België gebruiken meer en meer eindconsumenten hun telefoon om contactloos te betalen. Hiervoor kunnen smartphone-gebruikers kiezen uit verschillende mobiele betaalapps. De recente lancering van de mobiele betaaldienst  Apple Pay in België biedt nu ook die mogelijkheid voor iPhone- en iWatch-gebruikers. Onze innovatieve Worldline-betaalterminals laten al contactloos betalen toe. Hierdoor zijn ze helemaal klaar voor Apple Pay! 
Momenteel is Apple Pay mogelijk via Mastercard, Maestro en Visa. De verwerking van deze betalingen gebeurt op dezelfde manier als alle andere contactloze transacties. Dankzij onze geavanceerde technologieën kunnen Apple-liefhebbers veilig en snel afrekenen in een handomdraai.
Hier vindt u meer info over contactloze betalingen

Black Friday breekt record met 8,2 miljoen elektronische transacties

Brussel, 26 november 2018 – Black Friday heeft dit jaar opnieuw een record gebroken. Worldline, Europees marktleider op het gebied van betaal- en transactiediensten, registreerde 8,2 miljoen elektronische transacties. Dat is 15% meer dan op een doordeweekse vrijdag (16/11) en een stijging van 12% in vergelijking met hetzelfde event van vorig jaar. Het effect van Black Friday is opvallend duidelijk zichtbaar in de e-commerce, met een stijging van 65% in vergelijking met de vrijdag vóór het shoppingevent.
meer

Black Friday: aantal elektronische betalingen stijgt met 12 %

Black Friday draait sinds middernacht op volle toeren. Om 17 uur heeft Worldline, Europees leider op het vlak van betaal- en transactiediensten, al 5,8 miljoen elektronische betalingen verwerkt. Dat is een stijging van 12% ten opzichte van een gemiddelde vrijdag (16/11). In de VS staat Black Friday al jaren bekend als de soldenperiode na Thanksgiving, maar het betaalverkeer toont aan dat ook de Belg massaal op koopjesjacht gaat.
meer

Comeos, Unizo en UCM kiezen voor Worldline als partner voor het Weekend van de Klant

Comeos, Unizo en UCM kiezen voor Worldline als partner voor het Weekend van de Klant in het weekend van 6 en 7 oktober. Als belangrijke partner van de handelsfederaties Unizo, Comeos, UCM en hun leden, zal Worldline het initiatief ondersteunen en er samen een succesvol weekend voor de kleinhandel en retail van maken. Worldline, Europees leider in elektronische betalingen, stelt handelaren in staat om op een veilige en eenvoudige manier elektronische betalingen te aanvaarden.
Tijdens het Weekend van de Klant bezorgen handelaars consumenten een onvergetelijke winkelervaring met leuke acties, evenementen, straat- en winkelanimatie.